De behandeling

Een eerste afspraak duurt 90-120 minuten. Er ligt in de wachtkamer een medische vragenlijst voor je klaar, vul deze zorgvuldig in. Deze anamnese wordt besproken en eventueel aangevuld met verdere vragen over je gezondheid, levensstijl en je eventuele klacht, verzoek of probleem.

In de eerste zitting maken we even rustig kennis met elkaar en daarna inventariseer ik je mond, waarbij ik de conditie van het gebit en het tandvlees vaststel en kijk of er bijzonderheden of aandoeningen zijn die aandacht verdienen. Ik bespreek altijd mijn bevindingen met je en we kijken samen wat er nodig of gewenst is qua aanpak en behandeling. Afhankelijk van de resterende tijd krijg je meteen instructie en advies over je eigen mondzorg en kan er eventueel direct gestart worden met een behandeling. En anders worden er een of meerdere vervolgafspraken ingepland, die 60-120 minuten kunnen duren.

Nazorg afspraken duren 75-120 minuten, maar soms kan de nazorg ook bij de eigen tandarts of mondhygiënist plaatsvinden. Een eenmalige sessie hier in de praktijk is niet ongebruikelijk.

Chemisch tanden bleken wordt hier in de praktijk niet gedaan, maar wel natuurlijke gebitsreiniging. Hierbij wordt plaque, tandsteen, ontsteking en verkleuring of aanslag verwijderd met handinstrumentarium, indien nodig met ultrasone scaling en natuurlijk met een zoutstraler.

Indien gewenst, kan er anesthesie toegepast worden. Hiervoor wordt een verdovingsgel (Oraqix) gebruikt. Uiteraard gebeurt dit in overleg en overeenstemming.

De planning en sfeer zijn gebaseerd op de prachtige zin

Ik heb geen tijd om me te haasten

Het is prettig als afspraken in alle rust kunnen plaatsvinden. Zorg er dus voor dat je voldoende tijd, ruimte & parkeertegoed reserveert.

Op het toilet kun je ook nog even je tandenpoetsen als dat nodig is, eenvoudige tandenborsteltjes en tandpasta zijn daarvoor aanwezig.

Je krijgt altijd even rustig de tijd om in de wachtkamer te acclimatiseren, zodat je op adem kunt komen en zo ontspannen mogelijk bent. In de praktijk en tijdens de behandeling probeer ik zoveel mogelijk om een relaxte en fijne behandelsfeer te creëren.

Ook werk ik tijdens de behandeling regelmatig met aromatherapie, die afgestemd is op jouw behandeling, je persoonlijke situatie of de emoties die zich aandienen tijdens de behandeling.

Als je het heel spannend vindt of angstig bent, dan kun je eventueel iemand meenemen als ondersteuning als dat voor jou belangrijk of nodig is, maar anders kom je beter alleen, dat geeft meer rust en ruimte voor jouw behandelsessie.

Probeer om op tijd te komen, maar kom liever niet te vroeg en haast je vooral niet. Dan blijft de rust in de praktijk en de privacy van andere patiënten gewaarborgd.

Fijn als je je mobiele telefoon op stil of niet storen zet en vriendelijk verzoek om niet te bellen in de wachtkamer.

Het kan zijn dat er behandelingen onverwachts uitlopen, ik zal dan altijd mijn best doen dit tijdig aan je door te geven via een SMS of WhatsApp bericht. Check voor je afspraak dus altijd je telefoon.

Je behandeling zal natuurlijk altijd met dezelfde tijd & aandacht uitgevoerd worden. Ik vind het fijn als je mij ook tijdig informeert via SMS of WhatsApp over eventuele vertragingen of wijzigingen aan jouw kant.

Neem echt de tijd voor je afspraak, dat geeft ons allebei rust en ruimte voor eventuele uitloop of onverwachte zaken die zich kunnen voordoen tijdens de behandeling of daarna.

Ik verzoek rokers om de dag van behandeling niet te roken en ervoor te zorgen dat je niet naar rook ruikt. Dit komt niet alleen de behandeling ten goede maar zorgt ervoor dat de praktijk fris blijft en andere mensen er geen last van ondervinden.

Mededeling voornamelijk voor de dames, je tanden worden aan het einde van een behandeling gezoutstraald waarbij je ogen netjes worden afgedekt, maar dit is verder niet geheel make-up vriendelijk...

Voor huisdieren en kleine kinderen is de praktijk helaas geen geschikte plek.

Heb je ten tijde van je afspraak een koortslip, griep of een andere besmettelijke ziekte, zou je dit dan zo snel mogelijk willen melden, want dan kan je afspraak helaas niet doorgaan vanwege de besmettelijkheid voor jezelf, andere patiënten en voor mij als behandelaar.

Voor het beste resultaat na je behandeling volg je het nazorg advies op.

Lees meer over de kosten & vergoeding of maak een afspraak.

Benieuwd naar wat anderen zeggen over de behandeling? Lees over hun ervaringen.


Scroll naar boven